Skip to content

Umbraco 8

Revolutionair contentbeheer met nieuwe editing functies

? min leestijd

  • Releasedatum: 26-02-2019
  • End of Life Datum: 24-02-2025

Highlights van Umbraco 8

Infinite Editing: Maakt het mogelijk om gerelateerde content te bewerken zonder de huidige pagina te verlaten, wat zorgt voor een vloeiendere en efficiëntere contentcreatie ervaring.

Content Apps: Biedt contextuele functies binnen de contentpagina, waardoor extra inzichten en functionaliteiten voor de gebruikers beschikbaar komen.

Language Variants: Vereenvoudigt het beheer en publiceren van meertalige content, waardoor efficiënte 1-op-1 vertalingen mogelijk zijn.

Umbraco 8

Umbraco 8, gelanceerd op 26 februari 2019, vertegenwoordigt een belangrijke evolutie in het Umbraco CMS. Hoewel het nog steeds gebaseerd is op het .NET Framework, introduceert deze versie baanbrekende nieuwe functies zoals Infinite Editing, Content Apps en Language Variants.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 8

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 8

Umbraco 8 brengt een vernieuwde focus op gebruiksgemak en flexibiliteit in contentbeheer. Met Infinite Editing kunnen gebruikers efficiënter werken door gerelateerde content te bewerken zonder hun huidige werkcontext te verliezen. Content Apps openen deuren naar nieuwe analytische mogelijkheden en inzichten, direct binnen het CMS.

De toevoeging van Language Variants maakt Umbraco 8 bijzonder geschikt voor projecten die een meertalige aanpak vereisen, door het beheren en bijwerken van content in verschillende talen te vereenvoudigen. Deze functies samen met de verbeterde codebasis en prestaties maken Umbraco 8 een krachtige keuze voor webontwikkelaars en contentmanagers.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.