Skip to content

Umbraco 7

Vernieuwing in design en functionaliteit

? min leestijd

  • Releasedatum: 21-11-2013
  • End of Life Datum: 30-09-2023
  • Support Informatie: Tot september 2023 worden enkel beveiligingsupdates en kritieke bugfixes doorgevoerd.

Highlights van Umbraco 13

Gloednieuw ontwerp: Een frisse en moderne interface voor de hele applicatie.

Nieuwe client-side laag: Gebouwd op AngularJS en Twitter Bootstrap voor responsiviteit en interactie.

Verbeterde editors: Nieuwe Content, Media, Member en datatype editors bieden meer flexibiliteit en functionaliteit.

Zoekgestuurde navigatie: Efficiënte en gebruiksvriendelijke navigatie door de backoffice.

Umbraco 7

Umbraco 7, gelanceerd in november 2013, markeerde een significante vernieuwing in het Umbraco CMS. Deze versie introduceerde niet alleen een fris en modern ontwerp, maar ook een geheel nieuwe client-side laag die zorgt voor een interactieve gebruikerservaring.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco7

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 7

De verbeteringen in mediaverwerking en uploadondersteuning in Umbraco 7 zorgden voor een aanzienlijk betere ervaring bij het beheren van media-assets. Lijstweergaven voor grote inhoudscollecties maakten het beheer van uitgebreide content makkelijker en overzichtelijker. Deze versie stond ook bekend om zijn verbeterde prestaties, wat resulteerde in een snellere ervaring bij het creëren, browsen en bewerken van websites.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.

Umbraco 7 end of life (EOL)

Umbraco 7, gelanceerd in november 2013, ging in juli 2021 over op een beveiligingsupdate-fase.

Einde ondersteuning: Op 30 september 2023 eindigde de ondersteuning voor Umbraco 7. Vanaf die datum brengt Umbraco geen beveiligingspatches meer uit en wordt het gebruik van deze versie voor websitehosting afgeraden.

Belangrijke overwegingen: Na de EOL-datum, ontvangt Umbraco 7 geen updates of patches meer. Gebruikers lopen risico op beveiligingsproblemen en compliance-issues.

Opties voor gebruikers: Gebruikers van Umbraco 7 wordt aangeraden te upgraden naar een nieuwere versie van Umbraco voor betere beveiliging, stabiliteit en toegang tot nieuwe functies.

Meer informatie over upgrades of beveiligingsrisico's? Neem contact op met Frans.