Skip to content

Umbraco 12

verbeterde content delivery met ingebouwde content API's

? min leestijd

  • Releasedatum: 29-06-2023
  • End of Life Datum: 29-06-2024
  • Support Informatie: Korte Termijn Ondersteuning (STS)

Highlights van Umbraco 12

Gebaseerd op .Net 7: Profiteer van de verbeteringen en optimalisaties in de nieuwste .NET-technologie.

Content Delivery API: Alle content is nu gemakkelijk beschikbaar voor omnichannel gebruik, wat de flexibiliteit en toegankelijkheid van content aanzienlijk vergroot.

Umbraco 12

Umbraco 12, een belangrijke release in de Umbraco-serie, brengt nieuwe functies en verbeteringen. Alle content kan nu snel en makkelijk beschikbaar worden gemaakt via content API's. Met de focus op flexibiliteit en prestaties, is deze versie een significante stap vooruit in de evolutie van het CMS. 

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 12 Number Only

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 12

Met de introductie van .NET 7 biedt Umbraco 12 verbeterde prestaties en efficiëntie. De nieuwe Content Delivery API is een game-changer voor headless CMS-mogelijkheden, waardoor content eenvoudig toegankelijk is voor verschillende kanalen en platforms. Dit verhoogt de flexibiliteit en consistentie in contentbeheer, wat bijzonder nuttig is in omnichannel-strategieën.

Umbraco 12 brengt ook ondersteuning voor Entity Framework Core, wat een tijdbesparing is voor ontwikkelaars die werken met aangepaste databasetabellen. Daarnaast is er een nieuwe versie van ImageSharp geïntroduceerd voor verbeterde beeldverwerking, en zijn er updates voor andere afhankelijkheden en nieuwe versies van alle add-ons zoals Umbraco Forms, Deploy en Workflow.

Met deze release blijft Umbraco zich richten op het bieden van een krachtig, flexibel en gebruiksvriendelijk platform, geschikt voor een breed scala aan toepassingen en gebruikers.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.