Skip to content

Legalsense

Van ad hoc naar een geoliede marketing- en salesmachine

Legalsense header2

Legalsense, opgericht in 2009, heeft als missie om toegankelijke software voor advocaten te ontwikkelen. Wat begon met diverse applicaties en websites, waaronder een online rekenprogramma voor ontslagvergoedingen, is uitgegroeid tot een essentiële softwareleverancier in de Europese juridische sector. Legalsense stelt juridische professionals in staat om intuïtief en efficiënt te werken, zonder de noodzaak van ingewikkelde trainingen.

Legalsense had te maken met een rommelige en ad hoc marketingstrategie die gebrek aan regie en consistentie vertoonde. De belangrijkste uitdagingen waren het bepalen van een duidelijke strategie, het opstarten van een effectieve marketingaanpak, en het verbeteren van de website en het creëren van een professionele merkuitstraling.

 • Een strategisch marketingplan om richting en focus te geven aan alle marketinginspanningen
 • Een nieuwe, gebruiksvriendelijke maatwerk website in HubSpot CMS met een professionele uitstraling.
 • Het merk verfrist met nieuwe teksten en beeldmateriaal voor een modernere uitstraling
 • en contentcluster en pillarpage geoptimaliseerd voor verbeterde SEO en vindbaarheid op belangrijke zoektermen
 • HubSpot ingericht en onboard voor marketing en sales, inclusief training voor effectief gebruik van de tools
Legal Sense Screens

Resultaten

 • Autonoom marketingteam: Het marketingteam beheert nu alle activiteiten zelfstandig met behulp van HubSpot.
 • Top 3 Google resultaten: Binnen 3 maanden behaalde Legalsense de top 3 posities op de belangrijkste zoektermen.
 • Zelfstandige website beheer: De website kan volledig zelfstandig worden onderhouden in HubSpot CMS.
 • Goed lopend SEO onderwerpencluster: Een goed geoptimaliseerd SEO cluster dat continue verkeer genereert.
 • Migratie salespipeline van Pipedrive naar HubSpot: Naadloze overgang naar een geïntegreerd systeem voor efficiënter salesbeheer.
 • Marketingcampagnes in meerdere EU Landen: Gerichte marketingcampagnes uitgerold om de merkbekendheid te vergroten in verschillende landen.
Met de hulp van Webwonders kunnen we nu onze marketingcampagnes zelfstandig beheren en uitbreiden naar meerdere EU-landen
Whitepaper Legalsense

De weg naar georganiseerde marketing

Legalsense is in 2009 opgericht met als doel toegankelijke software voor advocaten te maken. Het begon met diverse applicaties en websites, waaronder een online rekenprogramma voor ontslagvergoedingen, dat nog steeds gebruikt wordt door een gevarieerde groep klanten. Inmiddels is Legalsense een niet te missen speler in de Europese juridische sector. Met intuïtieve en efficiënte software stelt Legalsense juridische professionals in staat om zonder ingewikkelde trainingen aan de slag te gaan.

Hoewel Legalsense bekend staat om zijn innovatieve software, was hun marketingstrategie minder georganiseerd. Ze werkten ad hoc, zonder duidelijke regie of consistentie, wat hun merk en boodschap verwaterde. Ze hadden een duidelijke strategie nodig om hun marketingactiviteiten te stroomlijnen en te professionaliseren, samen met een verbeterde website die hun merk op de juiste manier zou vertegenwoordigen.

Webwonders werd ingeschakeld om deze uitdagingen aan te pakken. We begonnen met het ontwikkelen van een strategisch marketingplan om richting en structuur te geven aan de marketinginspanningen van Legalsense. Dit plan was de basis voor verdere acties, zoals de ontwikkeling van een nieuwe maatwerk website in HubSpot CMS. Deze website zorgde niet alleen voor een professionele merkuitstraling, maar maakte het ook mogelijk voor het team van Legalsense om zelfstandig beheer te voeren.

Een belangrijk onderdeel van de transformatie was het opfrissen van het merk. We verzorgden nieuwe teksten en beeldmateriaal die de kernwaarden en de professionele uitstraling van Legalsense weerspiegelden. Daarnaast ontwikkelden we een contentcluster en een pillarpage om de SEO aanzienlijk te verbeteren en de vindbaarheid te vergroten.

We implementeerden HubSpot voor zowel marketing als sales, waarbij de salespipeline succesvol werd gemigreerd van Pipedrive naar HubSpot. Dit stelde Legalsense in staat om hun marketingcampagnes uit te rollen in meerdere EU-landen, wat de merkbekendheid verder vergrootte.

Binnen drie maanden zag Legalsense hun belangrijkste zoektermen in de top 3 van Google resultaten verschijnen. Het marketingteam beheert nu alle activiteiten zelfstandig, met behulp van de krachtige tools van HubSpot. De website, volledig in HubSpot CMS, kan eenvoudig worden onderhouden en aangepast, wat bijdraagt aan de continue verbetering van de online aanwezigheid van Legalsense.

De samenwerking met Webwonders heeft Legalsense omgevormd tot een goed draaiende marketing- en salesmachine, klaar voor verdere groei en uitbreiding in de juridische sector.

Krachtige marketing en sales op eigen kracht? 

Ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren van een duidelijke strategie en de ontwikkeling van een professioneel marketingteam. 

Vertel me meer!
People WW 5