Skip to content

Collectweb

Digitale marktplaats voor unieke verzamelobjecten

Collectweb Header2

Collectweb, een bloeiende gemeenschap voor verzamelaars, streeft ernaar om een webshop op te zetten waar unieke verzamelobjecten kunnen worden gekocht en verkocht. Deze webshop moest niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor verzamelaars en verkopers, maar ook de mogelijkheid bieden voor toekomstige uitbreidingen, zoals online veilingen.

Webwonders heeft voor Collectweb een op maat gemaakte webshop ontwikkeld, gebruikmakend van Umbraco met Umbraco Commerce. Dit resulteerde in:

  • Een webshop in Umbraco met Umbraco Commerce voor een naadloze koop- en verkoopervaring
  • Flexibele productdefinities, waardoor gebruikers gemakkelijk producten en varianten kunnen aanmaken
  • Mogelijkheden voor derden om zelf objecten te verkopen op het platform
Collectweb Screens

Resultaten

  • Implementatie van PIM software (Product Information Management) voor uitgebreid product-, categorie-, en variantbeheer.
  • Efficiënt product- en voorraadbeheer met een directe koppeling tussen het productbeheersysteem en Umbraco Commerce.
  • Een stevige basis voor toekomstige uitbreiding naar een veilingssite en de uitbouw van de rol van leden binnen de gemeenschap.
  • Een fris en nieuw webdesign dat aansluit bij de behoeften en interesses van verzamelaars.
Webwonders heeft ons geholpen een webshop te lanceren die niet alleen verzamelaars verbindt, maar ook verleden en toekomst samenbrengt door de verhalen achter elk item.
Image 2

Van verzameling tot verbinding: de webshop van Collectweb

Collectweb staat bekend als een dynamische verzamelgemeenschap waar de liefde voor unieke objecten en de verhalen erachter centraal staan. Met meer dan 100.000 unieke stukken biedt Collectweb verzamelaars en ontdekkingsreizigers wereldwijd een platform om zeldzame vondsten te ontdekken, kopen, en verkopen. De missie gaat verder dan alleen handel; het is een commitment aan het koesteren van cultureel erfgoed en het bevorderen van een passie voor verzamelen.

De ontwikkeling van de webshop door Webwonders was een cruciale stap voor Collectweb om haar digitale voetafdruk te vergroten en de gemeenschap beter te bedienen. Door een flexibele, gebruikersvriendelijke marktplaats te bieden, heeft Collectweb niet alleen de deuren geopend voor een groter publiek van verzamelaars, maar ook een solide fundament gelegd voor toekomstige groei en innovatie binnen de gemeenschap.

Benieuwd hoe we
jouw website
kunnen verbeteren?

Neem dan snel contact op voor een advies op maat

Ja goed idee!
0016 Whiteboard 7