Skip to content

Umbraco 9

De introductie van .NET Core in een stabiel en schaalbaar CMS

? min leestijd

  • Releasedatum: 28-09-2021
  • End of Life Datum: 16-12-2022
  • Support Informatie: Korte Termijn Ondersteuning (STS)

Highlights van Umbraco 9

Introductie van .NET Core: Umbraco 9 is de eerste versie die volledig gebaseerd is op .NET Core, wat een aanzienlijke modernisering van de technologische basis betekent.

 

Betere afstemming met Microsoft technologie: Deze overstap zorgt ervoor dat Umbraco meer in lijn is met de nieuwste Microsoft-technologieën, wat leidt tot verbeterde integratie en efficiëntie.

Nieuwe release strategie: Umbraco 9 introduceert een release strategie die parallel loopt met die van .NET, wat zorgt voor consistente en voorspelbare updates.

Umbraco 9

Umbraco 9 markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het CMS door volledig over te stappen op .NET 5 (ASP.NET Core). Deze stap voorwaarts brengt verbeterde prestaties, schaalbaarheid en een eerste stap naar cross-platform mogelijkheden.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 9 Rocket

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 9

Umbraco 9 staat aan de vooravond van een nieuwe release-strategie die gelijkloopt met die van .NET, waardoor ontwikkelaars altijd toegang hebben tot de nieuwste technologieën. Deze versie behoudt de kernwaarden van Umbraco - gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit - terwijl het de technologische basis moderniseert voor toekomstige innovaties.

De introductie van .NET 5 in Umbraco brengt niet alleen prestatievoordelen met zich mee, maar opent ook de deur naar nieuwe ontwikkelmogelijkheden en tools. De cross-platform ondersteuning betekent dat Umbraco nu op een grotere verscheidenheid aan systemen en apparaten kan draaien, waardoor het een nog aantrekkelijker optie wordt voor ontwikkelaars over de hele wereld.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.

Umbraco 9 end of life (EOL)

Einde ondersteuning: Op 16 december 2022 eindigde de ondersteuning voor Umbraco 9. Vanaf die datum brengt Umbraco geen beveiligingspatches meer uit en wordt het gebruik van deze versie voor websitehosting afgeraden.

Belangrijke overwegingen: Na de EOL-datum, ontvangt Umbraco 9 geen updates of patches meer. Gebruikers lopen risico op beveiligingsproblemen en compliance-issues.

Opties voor gebruikers: Gebruikers van Umbraco 9 wordt aangeraden te upgraden naar een nieuwere versie van Umbraco voor betere beveiliging, stabiliteit en toegang tot nieuwe functies.

Meer informatie over upgrades of beveiligingsrisico's? Neem contact op met Frans.