Skip to content

Umbraco 14

Een compleet nieuwe engine voor de backoffice

? min leestijd

  • Releasedatum: 30-05-2024
  • End of Life Datum: 30-05-2025
  • Support Informatie: Korte Termijn Ondersteuning (STS)

Highlights van Umbraco 14

Extension first: De backoffice is volledig opnieuw opgebouwd met uitbreidbaarheid als uitgangspunt.

Toekomstbestendige techniek: De backoffice is gebouwd op moderne webstandaarden, waardoor er geen risico meer is op verouderde javascript frameworks.

Helemaal headless : De content en media API's die eerder werden geïntroduceerd, zijn nu uitgebreid met API's voor de backoffice. Hierdoor kan Umbraco worden gebruikt zonder dat je ooit hoeft in te loggen in de backoffice.

Vertrouwde omgeving: Hoewel de backoffice volledig opnieuw is opgebouwd, blijft het toch de vertrouwde Umbraco omgeving die we allemaal kennen en waarderen.

Umbraco 14

Umbraco 14, de grootste update sinds Umbraco 9 waarbij de back-end volledig opnieuw is opgebouwd. In deze nieuwste Short Term Supported (STS) versie van het Umbraco CMS, is de front-end van Umbraco aan bod gekomen. Er is afscheid genomen van het zwaar verouderde AngularJS en de de hele backoffice is opnieuw opgebouwd met extensibility als belangrijkste drijfveer.nu beschikbaar. Deze versie is gebaseerd op de laatste Microsoft .NET versie 8.0.4.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.