Skip to content

Umbraco 13

de nieuwe lange termijn ondersteunde versie

? min leestijd

  • Releasedatum: 14-12-2023
  • End of Life Datum: 14-12-2026
  • Support Informatie: Lange Termijn Ondersteuning (LTS)

Highlights van Umbraco 13

Gebaseerd op .Net 8 LTS: Biedt verbeterde technologische ontwikkelingen en prestaties.

Webhooks: Vergemakkelijkt de integratie met derde partijen en maakt het mogelijk om API's aan te roepen bij acties zoals het publiceren van content.

Concurrent login control: Verbetert de beveiliging door gebruikers slechts op één plaats tegelijk te laten inloggen.

Nieuw Login Scherm: Een update die een voorproefje geeft van de toekomstige "Bellissima" backoffice revamp in Umbraco 14.

Umbraco 13

Umbraco 13, de nieuwste Long Term Supported (LTS) versie van het Umbraco CMS, is nu beschikbaar. Deze versie is gebaseerd op de laatste Microsoft LTS-release .NET 8 en C# 12. Vanuit de community wordt Umbraco 13, als LTS-versie, gezien als een van de meest opwindende releases in jaren.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 13 1

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 13

De recente upgrade naar Umbraco 13 brengt verschillende belangrijke verbeteringen met zich mee. Deze versie maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in .NET 8, wat zorgt voor een betere algehele prestatie en efficiëntie van het systeem. Met deze upgrade worden niet alleen de systeemprestaties verbeterd, maar krijgen gebruikers ook toegang tot nieuwe en verbeterde functies die het werken met Umbraco gemakkelijker en effectiever maken.

Een van de opvallende nieuwe kenmerken in Umbraco 13 is de mogelijkheid om 'Blocks' te gebruiken in de Rich Text Editor, waardoor het creëren van bijvoorbeeld een call-to-action button of andere complexe content in tekst gemakkelijker wordt. Webhooks, een andere nieuwe toevoeging in Umbraco 13, stellen gebruikers in staat om eenvoudiger verbinding te maken met externe systemen. Dit is een belangrijke stap in het vereenvoudigen van bepaalde processen en het verhogen van de autonomie voor redacteuren, waardoor ze minder afhankelijk zijn van ontwikkelaars voor bepaalde taken.

Naast deze specifieke functies, bevat Umbraco 13 ook een aantal andere verbeteringen die bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van het platform. Dit omvat een vereenvoudigd proces voor het opstarten van de applicatie en verbeteringen in de beveiliging, zoals de nieuwe functie voor het beheren van gelijktijdige logins. Dit laatste zorgt voor een verhoogde veiligheid door te voorkomen dat gebruikers op meerdere apparaten tegelijk zijn ingelogd.

Samenvattend brengt Umbraco 13 een reeks verbeteringen en nieuwe functies die het platform niet alleen krachtiger en efficiënter maken, maar ook gebruikersvriendelijker en veiliger.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.