Skip to content

Umbraco 11

Krachtige CMS-upgrade met nieuwe Block Grid Editor

? min leestijd

  • Releasedatum: 01-12-2022
  • End of Life Datum: 01-12-2023
  • Support Informatie: Korte Termijn Ondersteuning (STS)

Highlights van Umbraco 11

Gebaseerd op .Net 7: Profiteer van de nieuwste ontwikkelingen en verbeteringen in het .NET-framework.

Performance Boost: Geniet van verhoogde prestaties dankzij optimalisaties in .NET 7.

Block Grid Editor: Een gloednieuwe property editor die zowel ontwikkelaars als content editors zal verrassen met zijn verbeterde layout- en structuurmogelijkheden.

Umbraco 11

Umbraco 11, een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het CMS, introduceert opwindende nieuwe functies en verbeteringen, waaronder volledige ondersteuning voor .NET 7 en de introductie van de Block Grid Editor. Met deze editor kunnen pagina's met flexibele layout opgebouwd worden.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 11 Transparent900x600 Dark Blue 2X

Uitgebreide omschrijving  Umbraco versie 11

Umbraco 11 is niet zomaar een CMS-release; het is een gamechanger. Met de release van .NET 7 biedt Umbraco 11 krachtige verbeteringen voor ontwikkelaars, inclusief een aanzienlijke prestatieverbetering. Een andere belangrijke vernieuwing is de Block Grid Editor, die nieuwe niveaus van contentstructuur en layoutmogelijkheden biedt. Deze versie omvat ook een vernieuwde Umbraco Marketplace voor pakketten en integraties, overzichtelijke documentatie en updates voor zowel Umbraco Forms als Umbraco Deploy.

Daarnaast biedt Umbraco 11 ook een schonere architectuur en bijgewerkte afhankelijkheden, waardoor het systeem veiliger en performanter wordt. De integratie met .NET 7 versterkt het CMS met de nieuwste technologische ontwikkelingen en stelt ontwikkelaars in staat om efficiënter en productiever te werken.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.

Umbraco 11 end of life (EOL)

Einde ondersteuning: Op 1 december 2023 eindigde de ondersteuning voor Umbraco 11. Vanaf die datum brengt Umbraco geen beveiligingspatches meer uit en wordt het gebruik van deze versie voor websitehosting afgeraden.

Belangrijke overwegingen: Na de EOL-datum, ontvangt Umbraco 10 geen updates of patches meer. Gebruikers lopen risico op beveiligingsproblemen en compliance-issues.

Opties voor gebruikers: Gebruikers van Umbraco 10 wordt aangeraden te upgraden naar een nieuwere versie van Umbraco voor betere beveiliging, stabiliteit en toegang tot nieuwe functies.

Meer informatie over upgrades of beveiligingsrisico's? Neem contact op met Frans.