Skip to content

Umbraco 10

Lange termijn ondersteuning met verbeterde cross-platform mogelijkheden

? min leestijd

  • Releasedatum: 16-06-2022
  • End of Life Datum: 16-06-2025
  • Support Informatie: Lange Termijn Ondersteuning (LTS)

Highlights van Umbraco 10

Gebaseerd op .NET 6 LTS: Profiteer van de nieuwste ontwikkelingen in .NET voor verbeterde prestaties en stabiliteit.

Cross-platform ondersteuning: Volledige compatibiliteit met Windows, Linux en Mac, waardoor Umbraco toegankelijker wordt voor een breder scala aan ontwikkelomgevingen.

WebP image support: Geoptimaliseerde beeldverwerking met ondersteuning voor het moderne WebP-formaat.

Snelheidsoptimalisatie: Aanzienlijke verbeteringen in de prestaties van het CMS, wat zorgt voor een snellere en meer responsieve gebruikerservaring.

Umbraco 10

Umbraco 10 markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van Umbraco met volledige ondersteuning voor cross-platform ontwikkeling en draait op het nieuwste .NET 6-framework. Deze versie biedt niet alleen langdurige ondersteuning, maar introduceert ook een scala aan nieuwe functies en verbeteringen.

Upgraden naar een nieuwe versie?

Bel vrijblijvend met Frans om te kijken of je website nog veilig is of toe is aan een update.

Contact opnemen
Bel Frans CTA
Umbraco 10

Uitgebreide omschrijving Umbraco versie 10

Umbraco 10 vertegenwoordigt niet alleen een technologische sprong voorwaarts met de integratie van .NET 6, maar ook een filosofie van aanhoudende verbetering in lijn met de moderne webontwikkeling. 

De vernieuwing strekt zich onder andere uit tot de Umbraco Marketplace, die een centraal punt vormt voor het ontdekken en integreren van nieuwe pakketten en uitbreidingen, waardoor de functionaliteit van Umbraco gemakkelijk kan worden aangepast aan diverse projectvereisten. Daarnaast is de documentatie van Umbraco grondig herzien om de toegankelijkheid en bruikbaarheid te verbeteren, wat het starten met en het benutten van Umbraco 10 vergemakkelijkt.

Umbraco 10, met zijn langdurige ondersteuning tot 2025, biedt een stabiele en toekomstbestendige basis voor zowel nieuwe als bestaande projecten, waarbij de nadruk ligt op cross-platform compatibiliteit, verbeterde prestaties en een uitgebreide gebruikerservaring.

De meest gestelde vragen over Umbraco versies

De meest recente versie van Umbraco varieert, afhankelijk van wanneer je deze vraag stelt. Voor de meest actuele versie bekijk onze Umbraco versiepagina voor de nieuwste informatie.

LTS, of 'Long Term Support', verwijst naar Umbraco-versies die langdurige ondersteuning bieden met updates en beveiligingspatches.

STS, 'Short Term Support', duidt op versies met kortere ondersteuningsperioden. LTS-versies bieden lange-termijnstabiliteit, terwijl STS-versies toegang geven tot de nieuwste functies maar een kortere levensduur hebben.

Er zijn verschillende versies van Umbraco uitgebracht, elk met unieke eigenschappen en verbeteringen. Voor een overzicht van beschikbare versies kun je het beste onze pagina met Umbraco Versies bekijken.

Wij implementeren gewoonlijk de laatste veilige versie van Umbraco. Dit betekent meestal de laatste versie minus twee releases om eventuele initiële problemen te vermijden. Dus als de huidige versie bijvoorbeeld 13.1 of 13.2 is, beginnen wij met het implementeren van versie 13 bij nieuwe klanten of het updaten bij bestaande klanten die dit wensen.

Onze website draait altijd op de meest recente versie van Umbraco. Dit stelt ons in staat om eventuele fouten te identificeren en op te lossen, zodat we onze klanten altijd de meest actuele en geavanceerde oplossingen kunnen bieden.

Om de Umbraco-versie van je website te achterhalen, kun je inloggen op het Umbraco CMS en kijken in het gedeelte 'Help' of 'About', waar je doorgaans de versie-informatie vindt. Anders neem contact op met Frans, die kan je altijd verder helpen.

Voor het updaten van je Umbraco-website naar een nieuwere versie kun je contact opnemen met Frans, die je zal begeleiden door het proces.