Skip to content

Cure Afvalbeheer

Makkelijk te beheren, gepersonaliseerde en veilige overheidswebsite

Cure Afalbeheer Overview

Voor Cure Afvalbeheer, het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard voor afvalinzameling, hebben we een nieuwe website ontwikkeld. Deze site biedt een unieke functie: elke bezoeker ziet alleen informatie die relevant is voor zijn of haar gemeente, waardoor een gepersonaliseerde ervaring ontstaat. We hebben ook grote nadruk gelegd op gebruiksgemak, zodat de website eenvoudig te onderhouden is. Daarnaast is het communiceren via de website voor zowel beheerders als gebruikers vereenvoudigd.

  • Gepersonaliseerde content
  • WCAG 2.1
  • Umbraco maatwerk website
  • Migratie met behoud van Google ranking
  • Content creatie 
Cure Afvalbeheer Screens

Oude website updaten

De oude website van Cure Afvalbeheer was lastig aan te passen door de contentbeheerder en bood geen goede gebruikerservaring op mobiele apparaten. De samenwerkende gemeenten besloten daarom om alle informatie over afvalinzameling te centraliseren op de website van Cure Afvalbeheer. Zo creëren ze één centraal informatiepunt voor inwoners. Dit was de aanleiding om een nieuwe, gebruiksvriendelijke en mobielvriendelijke website te ontwikkelen.

Case Image Cure

Servicegerichte maatwerk website en content creatie

Gebaseerd op doelgroeponderzoek, inclusief interviews en een workshop, hebben we een design voor de Cure Afvalbeheer website gecreëerd met een sterke focus op gebruiksgemak en toegankelijkheid. We hebben speciale aandacht besteed aan mensen met een visuele beperking, om te zorgen dat de website voldoet aan de WCAG 2.1 toegankelijkheidsrichtlijnen. Dit monitoren we continu, zodat de website ook na oplevering aan de veranderende eisen blijft voldoen.

De vormgeving en structuur van de website zijn gebaseerd op de 'top taken' die uit ons gebruikersonderzoek naar voren kwamen. Ook is de website per gemeente gepersonaliseerd, zowel overzichtelijk voor de gebruiker als voor de websitebeheerder.

Na de livegang hebben we in samenwerking met de gemeenten een soepele overgang van pagina-indexering in zoekmachines gerealiseerd, met behoud van posities in de zoekresultaten.

Naast het design en onderhoud van de website bieden wij Cure Afvalbeheer ook ondersteuning met communicatie-uitingen en designopdrachten, waaronder het ontwerpen van iconen en logo's, het vormgeven van containers en videoproducties.

Een veilige, up-to-date overheidswebsite

De contentmanagers en klantenservicemedewerkers van Cure Afvalbeheer kunnen via Umbraco CMS snel en eenvoudig de inhoud van de website aanpassen, waardoor deze altijd actuele informatie bevat.

We monitoren als Umbraco partner de website continu om te zorgen dat deze voldoet aan de WCAG 2.1 richtlijnen. De site is zeer stabiel en presteert goed tijdens piekperiodes, zoals vakanties, wanneer de vraag naar informatie over de milieustraat toeneemt.

Na de livegang van de nieuwe website is het aantal bezoekers bijna verviervoudigd en het aantal maandelijkse gebruikers blijft stijgen. Onderwerpen die voorheen hoog scoorden in Google en naar de gemeentelijke websites linkten, zijn succesvol overgezet naar de website van Cure Afvalbeheer, met behoud van hun posities in de zoekresultaten.

Benieuwd hoe we
jouw website
kunnen verbeteren?

Neem dan snel contact op voor een advies op maat

Ja goed idee!
0016 Whiteboard 7