Skip to content

Carmeleon & Dealerloket

Een geavanceerde, geautomatiseerde web- en marketingoplossing

Carmeleon Header

Opgericht in 2010, heeft Carmeleon zich als familiebedrijf snel gevestigd als belangrijke speler in de autoverzekeringen en financieringen branche in Nederland, met een focus op gebruiksgemak en plezierige verkoop van aanvullende producten. Carmeleon – Dealerloket benaderde Webwonders voor het verbeteren van zijn digitale zichtbaarheid en communicatie, met als doel de technische ondersteuning voor meerdere websites te versterken, het dealernetwerk uit te breiden, en dieper inzicht in marketing en klantengagement te verkrijgen.

  • Implementatie van een Umbraco Multisite-oplossing voor eenvoudig beheer en automatisering van honderden dealer websites.
  • Integratie met externe systemen voor naadloze operaties en klantinteracties.
  • Implementatie van HubSpot voor contentcreatie, leadcampagnes, en effectieve communicatie met dealers.
  • Ontwikkeling van drie buyer persona’s voor het verdiepen van klantinzichten en het optimaliseren van de klantreis.
  • Creatie van een contentkalender en uitvoering van contentcreatie ter ondersteuning van de merkwaarden.
Carmeleon Screens

Resultaten

  • Succesvol gelanceerde websites binnen een uniform beheersysteem, met een verbeterde gebruikerservaring en merkuitstraling, dankzij de krachtige Umbraco templating tool voor gestroomlijnde contentcreatie en -beheer.
  • Webwonders als betrouwbaar technisch aanspreekpunt, voor technische uitdagingen en het integreren van zowel interne als externe systemen.
  • Aanzienlijke toename in traffic en versterking van dealercommunicatie, gedreven door marketingcampagnes en uitgebreide marketingondersteuning, inclusief digitale designwerkzaamheden, mogelijk gemaakt door HubSpot CRM.
Webwonders transformeerde onze digitale aanwezigheid, en verenigde talloze websites onder één dak voor een naadloze gebruikerservaring en merkconsistentie
Dealerpages

Innovatie en klantgerichtheid in autoverzekeringen en financieringen

Sinds de start in 2010 heeft Carmeleon als vooruitstrevend familiebedrijf, zich gespecialiseerd in autoverzekeringen en financieringen. Gedreven door een visie op toegankelijkheid en betaalbaarheid heeft Carmeleon geworteld in de behoefte aan gepersonaliseerde verzekeringsoplossingen zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler in de Nederlandse automotive sector. Met een nadruk op digitale processen en een klant-eerst benadering onderscheidt Carmeleon zich door zijn snelle, eenvoudige digitale procedures en innovatieve productontwikkeling en kunnen zij concurrerend zijn met grotere bedrijven dankzij zijn flexibele organisatiestructuur en ambitieuze cultuur.

Vanaf de start heeft Carmeleon de digitale innovatie omarmd, gericht op een volledig papierloze operatie om duurzaamheid en unieke klantvoordelen te bevorderen. Het bedrijf spreekt de taal van de autosector en begrijpt de behoeften van dealers en autoverkopers. Dit blijkt uit een volledig geautomatiseerd acceptatieproces en de gegarandeerde snelle schadeafwikkeling.

Met een focus op toekomstige innovatie en klantgerichte technologische ontwikkeling blijft Carmeleon zijn positie in de markt verstevigen. De samenwerking met Webwonders heeft een verdere digitale transformatie teweeggebracht, waardoor Carmeleon niet alleen zijn digitale aanwezigheid kon versterken, maar ook zijn dealernetwerk beter kan bedienen en dieper inzicht in klantengedrag en markttrends kon verkrijgen. Deze samenwerking heeft de operationele efficiëntie verbeterd en een nog sterker fundament gelegd voor blijvende groei en succes.

Benieuwd hoe we
jouw website
kunnen verbeteren?

Neem dan snel contact op voor een advies op maat

Ja goed idee!
0016 Whiteboard 7