Makkelijk te beheren,
gepersonaliseerde en
veilige overheidswebsite
Cure Afvalbeheer

Cure Afalbeheer Overview

Een nieuwe website voor Cure Afvalbeheer, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard voor de afvalinzameling. Per gemeente moest de bezoeker alleen informatie te zien krijgen die voor de betreffende gemeente relevant was, een gepersonaliseerde website. Daarnaast was het belangrijk dat de website makkelijk te onderhouden was, en moest het eenvoudig zijn om te communiceren via de website.

Cure Shield
  • Gepersonaliseerde content
  • WCAG 2.0
  • Umbraco maatwerk website
  • Behoud Google ranking
  • Content creatie 

Oude website updaten

De verouderde website was niet makkelijk aan te passen door de content beheerder. Daarnaast was de website niet goed bruikbaar op mobiele apparaten. De samenwerkende gemeenten hebben besloten om alle informatie over afvalinzameling op de website van Cure Afvalbeheer onder te brengen zodat de inwoners een centraal punt van informatie hebben. Kortom, tijd voor een nieuwe website!

Cure Devices

Servicegerichte maatwerk website en content creatie

Op basis van onderzoek onder de doelgroep, zoals interviews en een workshop, hebben we een design gemaakt waarbij gebruiksgemak en toegankelijkheid hoog in het vaandel staan. Hierbij is ook rekening gehouden met mensen met een visuele beperking, zodat de website voldoet aan de WCAG 2.0 richtlijnen voor toegankelijkheid. Dit wordt continu gemonitord, zodat de website aan deze veranderende eisen blijft voldoen, dus ook na oplevering.

De website is vormgegeven en gestructuurd op basis van top taken die uit het door ons uitgevoerd gebruikersonderzoek naar voren kwamen. Daarnaast is de website per gemeente gepersonaliseerd op een overzichtelijke manier voor gebruiker én websitebeheerder.

Na de livegang hebben we in samenwerking met de gemeenten gezorgd voor een natuurlijke overgang van pagina indexering in zoekmachines met behoud van posities in de zoekresultaten.   

Naast het design en onderhoud van de website ondersteunen wij Cure Afvalbeheer ook met communicatie uitingen en design opdrachten zoals icoon- en logo ontwerp, de vormgeving van containers en videoproducties.

Case Image Cure

Een veilige, up-to-date overheidswebsite

De content managers en klantenservice van Cure Afvalbeheer kunnen via het Umbraco CMS eenvoudig en snel de inhoud van de website aanpassen zodat deze altijd actuele informatie bevat.

De website wordt continue gemonitord om aan de WCAG 2.0 richtlijnen te blijven voldoen. De site is erg stabiel en presteert goed tijdens piekperiodes, denk bijvoorbeeld aan vakantieperioden, wanneer veel mensen zoeken naar informatie over de milieustraat.

Het aantal bezoekers is na de livegang van de nieuwe website bijna verviervoudigd, en het aantal gebruikers per maand blijft groeien. De onderwerpen die voorheen een hoge ranking hadden in Google en linkten naar de gemeentelijke websites zijn overgeheveld naar de Cure Afvalbeheer website, mét behoud van de positie in de zoekresultaten.

Cure Results

Benieuwd hoe we jouw website kunnen verbeteren?

Meld je dan nu aan voor een vrijlblijvend oriëntatiegesprek met een van onze specialisten.

Ja goed idee!